2017. január 2., hétfő

Ketchup házilag

Az alap természetesen paradicsom, 3 kg  ez arányosan módosítható.
20161231_150558
A paradicsomot passzírozzuk egy befőző lábasba, 3 evőkanál só, 6 evőkanál cukor, 2dl ecet, 2 szál zeller zöldje, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fej egész vöröshagyma kíséretében. Kis tüll zacskóba belekötözünk 1 evőkanál darált mustármagot, 1 evőkanál törött borsot, 1/2 kávéskanál törött szegfűborsot, 1/2 kávéskanál fahéjat és 5 db törött szegfűszeget, közzé tesszük. Fedő nélkül főzzük, míg mártás sűrűségű nem lesz. Közben kevergetjük. A hagymát és a zöldségeket eltávolítjuk mielőtt szétfőnének. Forró üvegekbe töltjük, száraz gőzben kihűtjük.
                                                                                                                                                                                                                                                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése