2017. március 1., szerda


RECEPT NEKED

MI A DESSZERTEK KIRÁLYA ?

PALACSINTA :  A RÉG MÚLTBÓL VÍZVÁRI MARISKA MÓDRA:

25 dkg lisztet mérek 1+1/2 literes fazékba, bele két tojást csipet sóval, kávéskanálnyi porcukorral, és lassacskán hozzáöntött 2 dl tejjel keverem el, vigyázva, hogy csomók ne legyenek, azután fel kell ereszteni kb, 3 deci tejjel, hogy a kellő sűrűséget elérje. Utána már nem lehet lisztezni. A palacsinta sütőbe teszek evőkanálnyi olvasztott zsírt, kiöblítem vele adíg a palacsintasütőt, hogy mindenütt érje a zsír. A felesleges zsírt visszaöntöm a többi olvasztott zsírhoz és a jó forró, de nem füstölögve zsíros palacsintasütőbe, levegőben tartva beleöntünk egy tejmerőkanál tésztát, nyílt lángon megsütöm előbb az egyik oldalán, azután ügyesen megfordítva, hogy össze ne essék a másik oldalán is. Minél vékonyabb annál finomabb. Tölthetem lekvárral, dióval, túróval, de jó üresen is.

A RECEPT A RÉGMÚLT ÍZEI ALAPJÁN ÍRÓDOTT, AZÓTA NAGYON SOK VÁLTOZATBAN KÉSZÍTHETŐ ÉS KÉSZÍTJÜK IS.
JÓ ÉTVÁGYAT !

Amennyiben érdekelnek más receptek is csak írd a keresőmbe a Recept Neked kifejezést vagy látogass el a következő oldalam: http://minden-nap-alap.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése