Az Étcsokoládé nem csak Nasi !
Tele van flavonoidokkal, ezek a betegségek leküzdésében fontos
szerepet játszó antioxidáns vegyületek. Az összes élelmiszer közül a
legtöbbet tartalmazza !
Antioxidánsai hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást, gátolja a vérrögképződést, lassítják az LDL-koleszterin oxidációját, így az kevésbé tapad le az érfalakra. Gyulladáscsillapító hatással is rendelkezik. Sőt a cukorbetegséget előidéző inzulinrezisztencia kialakulás segít megelőzni. Ezért érdemes fogyasztani. A vásárlásakor mindössze arra érdemes figyelni, hogy kakaó tartalma legalább 60% legyen ! Egyes kutatások szerint, napi 40-50 g étcsokoládé fogyasztása a szívroham kockázatát 10%-al csökkenti !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése