2017. január 4., szerda


Egészség


Az Étcsokoládé nem csak Nasi !

Tele van flavonoidokkal, ezek a betegségek leküzdésében fontos szerepet játszó antioxidáns vegyületek. Az összes élelmiszer közül a legtöbbet tartalmazza !
 chocolate-183543_640
Antioxidánsai hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást, gátolja a vérrögképződést, lassítják az LDL-koleszterin oxidációját, így az kevésbé tapad le az érfalakra. Gyulladáscsillapító hatással is rendelkezik. Sőt a cukorbetegséget előidéző inzulinrezisztencia kialakulás segít megelőzni. Ezért érdemes fogyasztani. A vásárlásakor mindössze arra érdemes figyelni, hogy kakaó tartalma legalább 60%  legyen ! Egyes kutatások szerint, napi 40-50 g étcsokoládé fogyasztása a szívroham kockázatát 10%-al csökkenti !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése