2017. január 13., péntek






Egészség


Vörösbort vagy szőlőlét fogyasszunk ?

 

A kis mennyiségben fogyasztott vörösbor  (napi kb:1,5 dl.) számos jótékony hatása ismert az emberi szervezetre. Amiben a benne lévő alkohol tartalma is közrejátszik. Ez csökkenti a szív betegség kockázatát. Különösen jótékony mert tartalmazza a szőlő héjának a vegyületeit, így a vérhígító flavonoidokat és a resveratrolt, amelyek csökkentik a koleszterinszintet . Egyes kutatások szerint lassítja a bizonyos típusú rákos sejtek szaporodását. Borozgatással az időskori elbutulás is megelőzhető vagy késleltethető.

cheese-platter-1867456_640

A szőlő levét a borok többségében kék szőlőből készítik, a mustot nem választják el a cefrétől, hanem együtt érlelik vele, így a szín és aroma anyagaik felszabadulnak. Velük együtt a jótékony antioxidánsok is, amik így a szőlő levébe  belekerülnek. Nagykorúsága elértével mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy a bort vagy a szőlőlevet választja. Minden esetre a gyermekeknek az utóbbi megengedett.
Egy tipp: Az üvegben megmaradt bort jégkocka tartóban lefagyasztva jól tárolhatod. Italok, ételek ízesítésére bármikor Jól jöhet.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése