Egészség
Vörösbort vagy szőlőlét fogyasszunk ?
A kis mennyiségben fogyasztott vörösbor (napi kb:1,5 dl.) számos jótékony hatása ismert az emberi szervezetre. Amiben a benne lévő alkohol tartalma is közrejátszik. Ez csökkenti a szív betegség kockázatát. Különösen jótékony mert tartalmazza a szőlő héjának a vegyületeit, így a vérhígító flavonoidokat és a resveratrolt, amelyek csökkentik a koleszterinszintet . Egyes kutatások szerint lassítja a bizonyos típusú rákos sejtek szaporodását. Borozgatással az időskori elbutulás is megelőzhető vagy késleltethető.
A szőlő levét a borok többségében kék szőlőből készítik, a mustot nem választják el a cefrétől, hanem együtt érlelik vele, így a szín és aroma anyagaik felszabadulnak. Velük együtt a jótékony antioxidánsok is, amik így a szőlő levébe belekerülnek. Nagykorúsága elértével mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy a bort vagy a szőlőlevet választja. Minden esetre a gyermekeknek az utóbbi megengedett.
Egy tipp: Az üvegben megmaradt bort jégkocka tartóban lefagyasztva jól tárolhatod. Italok, ételek ízesítésére bármikor Jól jöhet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése