2017. március 20., hétfő


EGYTÁLAS BAB ÉTEL
RECEPT NEKED

Vízvári Mariska módra :



30 dk babot este megmossunk, beáztatjuk. Másnap 20 dkg burissal 1/2 
kg leveszöldséggel felteszünk főzni. Egy kis fej vöröshagymát, 
zöldpaprikát, (télen szárítottat) és egy paradicsomot ( ha nincs akkor 1
 dl paradicsompürét), ízlés szerinti mennyiségű sót teszünk bele. amikor
 a bab és a zöldség megpuhult, barna rántással kis pirospaprikával 
berántjuk. 40 dkg főzőkolbászt karikára vágunk, beletesszük a levesbe és
 még kb 10 percig forraljuk. Tálaláskor személyenként 1-1 kanál tejfölt 
keverünk bele. Az étel természetesen ízlés szerinti víz mennyiséggel 
főzzük, attól függően, hogy a család hígabban vagy sűrűbben szereti. 
Négy embernek, bőséges ízletes ebéd vagy vacsora.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése