EGYTÁLAS BAB ÉTEL
RECEPT NEKED
Vízvári Mariska módra :
30 dk babot este megmossunk, beáztatjuk. Másnap 20 dkg burissal 1/2
kg leveszöldséggel felteszünk főzni. Egy kis fej vöröshagymát,
zöldpaprikát, (télen szárítottat) és egy paradicsomot ( ha nincs akkor 1
dl paradicsompürét), ízlés szerinti mennyiségű sót teszünk bele. amikor
a bab és a zöldség megpuhult, barna rántással kis pirospaprikával
berántjuk. 40 dkg főzőkolbászt karikára vágunk, beletesszük a levesbe és
még kb 10 percig forraljuk. Tálaláskor személyenként 1-1 kanál tejfölt
keverünk bele. Az étel természetesen ízlés szerinti víz mennyiséggel
főzzük, attól függően, hogy a család hígabban vagy sűrűbben szereti.
Négy embernek, bőséges ízletes ebéd vagy vacsora.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése