Dió fogyasztása
Tudtad, hogy a diófélék fogyasztása jótékony hatással van az
egészségedre? Rengeteg bennük az energia, ami az egyszeresen és
többszörösen telítetlen zsírsavakból származik. Ezért 39%-al is
csökkentheti a koleszterinszintet, és a szívroham kockázatát, amennyiben
állati eredetű zsiradékok helyett fogyasztjuk őket. Bőséges omega-3
zsírsav forrásának köszönhetően szívbarát rágcsálni való. A “lassú
égésű” táplálékok közzé tartozik a kutatások szerint még a fogyást is
elősegíti. A rák betegségek elleni küzdelemben érdemes étrendünkbe
beiktatni. De azért ne essünk túlzásba, 1 csészényi dióban több kalória
van, mit egy dupla hamburgerben. Ajánlott fogyasztása 30g hetente 5
alkalommal.
Tipp : A diót, ha tasakba téve töröd, nem szemetel. Bontva zsírtartalma miatt avasodhat, ezért jobb lezárt edénybe hűtőben tárolni, esetleg fagyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése