2017. január 4., szerda


Egészség


Dió fogyasztása

Tudtad, hogy a diófélék fogyasztása jótékony hatással van az egészségedre? Rengeteg bennük az energia, ami az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakból származik. Ezért 39%-al is csökkentheti a koleszterinszintet, és a szívroham kockázatát, amennyiben állati eredetű zsiradékok helyett fogyasztjuk őket. Bőséges omega-3 zsírsav forrásának köszönhetően szívbarát rágcsálni való. A “lassú égésű” táplálékok közzé tartozik a kutatások szerint még a fogyást is elősegíti. A rák betegségek elleni küzdelemben  érdemes étrendünkbe beiktatni. De azért ne essünk túlzásba, 1 csészényi dióban több kalória van, mit egy dupla hamburgerben. Ajánlott fogyasztása  30g hetente 5 alkalommal.
20161228_150002
Tipp : A diót, ha tasakba téve töröd, nem szemetel. Bontva zsírtartalma miatt avasodhat, ezért jobb lezárt edénybe  hűtőben tárolni, esetleg fagyasztani.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése