2017. február 7., kedd




 

NEM IS OLYAN SAVANYÚ AZ A CITROM !

Amikor arra gondolunk mennyi jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. Inkább kellemes ez a rágondolva is nyálcsorgató íz.





A Perzsák már időszámításunk kezdete óta ismerik. Európába Arab kereskedők hozták úgy 800 évvel ezelőtt. Rég múlt időkben hatásosnak vélték kígyómarás ellen, mérgezéses tünetek kezelésében, ajánlották szívbetegeknek is, valamint vérzéscsillapító, sebösszehúzó hatását is kihasználták. Használták vizelethajtónak, csuklás ellen, izzasztónak és gyógyítottak vele gyulladt torkot. A reneszánszkorban pedig a pestis ellenszereként alkalmazták a levét. 1600 években a skorbut gyógyítására megelőzésére is használták.





Ma már tudjuk, hogy a citromlé serkenti az emésztést erősíti a gyomrot. A benne lévő C-vitaminak köszönhetően segít a meghűléses betegségek megelőzésében , remek oldó és méregtelenítő hatással rendelkezik. A bioflavoin tartalmának köszönhetően vértisztító hatású és regenerálja a véredényeket. Puffadásgátló és bélféreghajtó is. fokozza a nyálelválasztást és csillapítja a szomjúságot, mivel oldja és eltávolítja a szervetlen sókat a szervezetből.A citromlé hígítva is elpusztítja a kolera, a diftéria és a tífuszbaktériumokat. Szinte nincs olyan betegség vagy gyengeségi állapot, amin a citrom ne segítene. A bőrnek is segít regenerálódnia. Megelőzi a kopaszságot, erősíti a fejbőrt, a hajhagymákat. Mandula elegyítve jó bőrápolószer. Ha ezt erősen a fejbőrbe dörzsöljük, hamarosan megszünteti a hajkorpásodását és a hullását.
Forrásként használt :https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom
Amennyiben érdekelnek egészséges élelemmel kapcsolatos olvasmányok, csak írd a keresőbe az egészség szót vagy látogass el a http://minden-nap-alap.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése