2017. február 5., vasárnap

 

 

SOK PASZULYT KELL ENNI !


Szokták mondani a gyerekeknek, mire megnőnek. Sok igazság van benne ! A hüvelyesekben több fehérje van mint bármely más terményben. Összetett szénhidrátokban gazdagok, zsiradék alig van bennük, így szinte tökéletes táplálékok.

color-1673703_640


A tápláló vörös vesebab hús helyett is kiváló. Több mint kétszer annyi vasat tartalmaz, mint a marhahús. A száraz fehér az egyik legjobb természetes élelmiszerrost forrás, 1 bögre főtt bab több mint 19 g rostot tartalmaz. A tarkabab és más babfajták bőséges forrásai a folsavnak. Ez a B-vitamin a szívroham és a szellemi leépülés megelőzésében egyaránt segíthet. Továbbá jót tesz a szívnek. A benne lévő rostok felszívják és magukkal viszik a koleszterint, így a szervezet megszabadulhat tőle, mielőtt még lerakódna az érfalakra. A vizsgálatok szerint az oldható rostokban gazdag táplálkozás az összkoleszterinszintet  10-15%- al csökkentheti. Ugyanezt az élelmi rostot a bab fehérjéivel együttműködve jótékonyan hatnak a vércukorra is. Magnézium tartalma rugalmasabbá teszi az érfalakat is, így javul a véráramlás és csökken a vérnyomás. többek között a legjobb antioxidáns. Tárolását illetően érdemes lezárt befőttes üvegben tartani, közzétéve egy szárított pirospaprikát, amit később bele is főzhetünk. Egyéb kellemetlenség elkerülése véget főzés előtt érdemes hosszabb ideig áztatni és a vizet többször cserélni alatta.
Amennyiben érdekelnek egészséges élelemmel kapcsolatos olvasmányok, csak írd a keresőbe az egészség szót vagy látogass el a minden-nap-alap.hu -ra !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése