2017. február 24., péntek



FARSANG ? AKKOR FÁNK !

Minden háznál sütnek fánkot, de jól csak nagyon kevés helyen. Tessék pontosan így megpróbálni: (javasolja Vízvári Mariska )



1dl tejben áztatunk 4 szem kockacukrot , belemorzsolunk egy kis kocka élesztőt . Mély tálba öntünk 4 tojássárgáját, kevés sót és állandó kevergetés közt 2 dl langyos tejet, 7 deci lisztet, azután 4 evőkanálnyi olvasztott vajat és fakanállal simára dolgozzuk. Szükség esetén még annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy rétes keménységű legyen. Langyos helyen egy órán át letakarva kelni hagyjuk. majd ujjnyi vastagságúra nyújtva pogácsa szaggatóval kiszaggatva még félórán át kelni hagyjuk. Bő forró zsírban az egyik oldalát fedő alatt sütve, a másikat a nélkül aranybarnára pirítjuk. Amennyiben túl forrósodna a zsír azt hideg zsír hozzáadásával hűtjük. A fánkot barack vagy málna lekvárral tálaljuk. A tetejét porcukorral hintjük .
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése