2017. február 19., vasárnap



RECEPT NEKED


SÓS KIFLI HÁZILAG




4 dkg élesztőt fél bögre cukros tejben felfuttatunk.  1/2 kg lisztet,  4dkg zsírral elmorzsolunk, és egy csipet sót teszünk bele. A megkelt élesztőt hozzá adjuk, és még annyi langyos tejet, hogy finom lágy tésztát kapjunk. 4 cipóba osztjuk, kb. 20-30 percig kelni hagyjuk. Majd egyenként a cipócskákat lapos tányér nagyságú és formájúra nyújtjuk, nyolc egyenlő részre vágjuk . A tetejét langyos zsírral megkenjük, és egyenként a szélesebb résztől indulva felsodorjuk. A tetejét megsózzuk, esetleg köménymaggal is, és kisütjük. ( A zsír helyet  használhatunk vajat )             Jó étvágyat hozzá !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése