2017. február 15., szerda


RECEPT NEKED

KARFIOLOS ÉTEL FOGYÓKÚRÁHOZ

Egy szép fej karfiolt minden zöld részétől megtisztítjuk, jó ha ez így 1/2 kg legalább. Megmossuk, sós vízben puhára főzzük. Lehetőleg sértetlenül kiszedjük szűrővel lecsorgatjuk.  Majd tűzálló tálba tesszük, ráöntünk 2dl tejfölt, 10 dkg olvasztott vajat és sütőben 20-25 perc alatt, közben locsolgatva készre pirítjuk.


Készíthetjük úgy is, hogy 3dl tejfölben 2 tojás sárgáját ízlés szerinti sóval, cukorral elkeverünk és ezzel sütjük a főtt karfiolt össze.
Valamint a főt karfiolt úgy is tálalhatjuk, hogy leöntjük olvasztott vajjal, és pirított zsemlemorzsával megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése