2017. február 10., péntek


RÉGISÉGEK

Van amikor a csákány életet ment

Legalábbis az alábbi régiségek bátor tűzoltók kellékei voltak, akik a saját életüket nem kímélve mentették a bajba jutott ember társainkat a tűz fogságából.


20161008_083107


Itt most két olyan eset jut eszembe amikor, téves riasztásra vonult ki  a tűzoltóság. Ezért kérlek benneteket figyeljetek oda ezekre a dolgokra ! Az egyik az amikor a tűzjelzőkkel felszerelt munkahelyen az elektromos kávéfőző tetejéről lemaradt a szelep sapka, így a felszálló vízgőz beindította a jelző rendszert persze a hangjelzőkkel együtt. Olyan is volt, hogy a tiltott helyen való dohányzás járt ilyen következménnyel.
A másik eset az amikor a beteges, egyedül élő idős néni elfelejtett szólni a szomszédnak, hogy nem lesz hosszabb ideig otthon. Így aggódni kezdtek , és mivel nem tudtak bejutni hozzá , a kopogásra is csak a kutyusa válaszolt, kihívták a katasztrófa védelmet . Perceken belül meg is érkezett nem  egy, két alakulat. A szirénára  persze az egész utca összegyűlt, várva a fejleményeket. A bátor tűzoltók a felső szintre emelkedve az erkély ajtaján betörve jutottak a házba. A néni sehol sem volt ! Majd rövid idő múltával megérkezett, nem tudta elképzelni, hogy a házánál mi történhetett ? Ugyanis míg az előző események történtek, egész délután egy termékbemutatón ült nyugalomba, békében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése